Menu weselne

Dania gorące

Kategoria Oferta
Zupy 1. Rosół z makaronem
2. rosół królewski
3. żurek staropolski
4. krem pieczarkowy z grzankami
5. krem brokułowy z grzankami lub groszkiem ptysiowym
6. krem z zielonego groszku z prażonymi migdałami
7. krem pomidorowy z mozzarellą
8. krem z borowików z groszkiem ptysiowym
9. krem kurkowy z grzankami
10. flaki
Drugie danie - do wyboru 1. roladki schabowe [papryka ,ogórek , ser feta] z sosem koperkowym
2. schab faszerowany borowikami z sosem pieczeniowym
3. schab po staropolsku z sosem borowikowym
4. pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą
5. pierś z kurczaka z ananasem i żurawiną
6 . pierś z kurczaka faszerowana szparagami z sosem z musztardy francuskiej
7 . roladki drobiowe z sosem śmietanowo-szpinakowym
8. polędwiczki drobiowe w sosie serowo-brokulowym
9. pieczona pierś z kurczaka faszerowana śliwką i morelą
10. cordon blue [ pierś zawijana z żółtym serem i szynką panierowana w cornflakes ]
11. devolaile
12. polędwiczki wieprzowe w sosie śliwkowym
13. polędwiczka wieprzowa ze szpinakiem w sosie pomidorowym
14. polędwiczka wieprzowa z grzybami leśnymi
15. sakiewka drobiowa faszerowana pomidorami pelatti zawijana bekonem
16. filet drobiowy z polędwiczką wieprzową w sosie kurkowym
Do drugiego dania podajemy zestaw surówek
Dania pozostale 3. udka z miodem
pieczona nóżka z jarzynką
eskalopki drobiowe
karkówka w sosie z zielonego pieprzu
karkówka w sosie śmietanowo - jalowcowym
stek wieprzowy z cebulką
ryba zapiekana pod serową pierzynką
dorsz w cieście piwnym


4. forszmak
mix pierogowy
schab po polsku z pieczarkami
schab z kurkami
szynka wieprzowa z sosem żurawinowym i pieczonym jabłkiem
Beef strogonov


5. żeberka pieczone w kapuście
żeberka w miodzie
szaszłyki drobiowe lub wieprzowe
bigos myśliwski
półmisek mięs różnych grillowanych
polędwiczki drobiowe z bekonem , ryżem i warzywami


6. barszcz z gorącymi pasztecikami
barszcz z krokietem
barszcz z kruchymi babeczkami jarskimi
żurek z jajkiem
Dodatki ziemniaki gotowane
ziemniaki pieczone , frytki , szyszki , kulki ziemniaczane
ryż , kasza
kopytka

Przystawki

Kategoria Oferta
Wędlina 1. Wędlina
Pasztet Pasztet z kurkami lub borowikami
Pasztet z pistacjami
Pasztetw galaretce żurawinowej
Pasztet wiejski
Śledź – dwa do wyboru śledź w śmietanie z jabłkiem
śledź po węgiersku
śledź tradycyjny [w oleju z cebulką]
śledź w sosie czosnkowy
śledź po szwedzku z rodzynkami
rolmopsy na sałatce ziemniaczanej
śledź po kaszubsku
śledź leśny
śledź po wiejsku [ duszona cebula , oliwa , pieprz , ziola ]
śledź po japońsku
Dania w galarecie schab w galarecie ze śliwką , morelą
kieszonki ze schabu z chrzanem
galantyna w galarecie
baleron białoruski
kurczak faszerowany
galareta wieprzowa
golonka glazurowana auszpikiem
kaczka faszerowana morelą i pistacjami
kaczka z żurawiną
rapsodia drobiowa
terina z kaczki
terina wieprzowa z królikiem
Tymbaliki tymbaliki drobiowe
ozorkowe
z szynką
z ryby
turban szacha
Jajka jajka faszerowane [ szynką ,pieczarkami ,tuńczykiem , koperkiem ]
jajka w sosie majonezowo-chrzanowym
jajka w sosie tatarskim
jajka otulone szynką na sałatce jarzynowej
jajka w sosie cytrynowym z oliwkami
jajka z łososiem
jajka z krewetkami
jajka z szynką parmeńską
Szparagi i inne szparagi w szynce z sosem tatarskim
roladki z łososia
roladki z ciasta francuskiego z łososiem
pierożki francuskie z farszem mięsnym
pierożki francuskie ze szpinakiem
pomidory faszerowane
roladki z tortilli z kurczakiem
rolada serowa
rolada szpinakowa z łososiem
Mix warzyw konserwowych mix warzyw konserwowych
warzywa świeze jak pomidor , ogórek
papryka z serkiem ziołowym
Ryby ryba po grecku
ryba po królewsku
ryba w sosie pomidorowym
ryba w zalewie octowej
ryba smażona
karp w galarecie
rolada z karpia
ryba w śmietanie
Sałatki - trzy do wyboru 1. grecka
2. jarzynowa
3. z makaronem [ kurczak , pieczarki , makaron , ogórek , papryka , majonez ]
4. królewska [ szynka , ananas , seler , ryż , czerwona fasola , kukurydza , majonez ]
5. z brokulami [brokuł , kalafior ,pomidor, jajko, sos czosnkowy ]
6. z tuńczykiem [ kapusta pekinska , kukurydza , papryka, tuńczyk , majonez ]
7. z kurczakiem [kapusta pekińska , cebula czerwona , marchew , ryż kurczak , sos slodko - pikantny ]
8. capresse [ pomidory z mozarellą i świeżą bazylią ]
9. salatka tysiąca wysp [salata , pomidor , ogórek , papryka , ser mozarella , szynka , sos tysiaca wysp ]
10. francuska z makaronem [ makaron , kabanos ,ser żółty ,pomidor ,ogórek , cebula czerwona sos majonezowo-jogurtowy ]
11. szopska [ kapusta pekińska , ogórek , pomidor , paprykaczerwona cebula , ser feta ]
12. serowa [salata lodowa , trzy rodzaje sera , pomidor , oliwki , sos jogurtowy ]
13. salatka z mięsem grillowanym [mięso grill , salata lodowa , ogórek , pomidor , czerwona cebula , fasola czerwona , kukurydza , sos czosnkowy ]
14. hawajska [kurczak , ryż , ananas , kukurydza , jogurt ]
15. Andaluzja [kapusta pekińska , kurczak smażony , papryka , kukurydza , groszek , cebula , majonez]
16. Salatka z prosciutto [ szynka , ser parmezan , oliwki ,pomidor , salata , oliwa ]
17. Sałatka z salami [ salata lodowa , oliwki , pomarańcza , kiwi , ser parmezan , salami , oliwa ]
18. Sałatka ziemniaczana z wędzoną szynką [ ziemniaki , ogórek kiszony , cebula , zielony groszek , czosnek , majeranek , podsmażana szynka , majonez ]
19. Sałatka z wędzoną makrelą [kapusta pekińska , pomidor , czerwona cebula , jajko , wędzona makrela , sos jogurtowy ]
20. Salatka nicejska [ salata , papryka , pomidor , ogórek ,czerwona cebula , oliwki czarne , tuńczyk , fileciki anchovies , jajko , oliwa z oliwek , ocet winny , ziola]
21. Sałatka woldorf [seler naciowy , jabłka , orzechy , pomarańcza , pestki , sos jogurtowy ]
22. Sałatka z granatem i łososiem [ sałata lodowa , łosoś wędzony granat , pomidor , mozzarella , sos miodowo-balsamiczny ]
Pieczywo Pieczywo
Za dopłatą paleta serów
tatar wołowy
pieczony łosoś
pieczony pstrąg
stól wiejski
sushi
stół rybny

Dzieci w wieku 4-10 lat pół porcji .
100 osób > cena od 160 zł/os.
Poniżej 100 osób cena ulega zmianie

W podanej cenie zawarte jest 6 dań gorących , 13 przystawek oraz deser lodowy po obiedzie , owoce i napoje zimne oraz gorące jak kawa i herbata , pokrowce na krzesła
Menu ustalamy 2 tyg. przed planowanym przyjęciem.
Prosimy o podanie ostatecznej liczby gości 7 dni przed przyjęciem.

Kontakt

Telefon: 81 825 08 80
E-Mail: restauracja@zielony-dworek.pl
Adres: ul. Kolejowa 10
23-200 Kraśnik

Godziny otwarcia

Poniedziałek– Niedziela
11:00 – 22:00

Liczba odwiedzin

006321
Copyright ©ZIELONY DWOREK 2019 Projekt i wykonanie  Sprzedaż węgla WGB-Group


Polish English German Russian Ukrainian

Zamknij

Strona korzysta z plików cookies i zapisuje pliki tymczasowe na Twoim komputerze. Pozostając na niej akceptujesz te warunki. Więcej TUTAJ.