Menu weselne

Dania gorące

Zupy

1. Rosół z makaronem
2. rosół królewski
3. żurek staropolski
4. krem pieczarkowy z grzankami
5. krem brokułowy z grzankami lub groszkiem ptysiowym
6. krem z zielonego groszku z prażonymi migdałami
7. krem pomidorowy z mozzarellą
8. krem z borowików z groszkiem ptysiowym
9. krem kurkowy z grzankami
10.zupa  gulaszowa
11.zupa węgierska
12.flaki domowe
13.zupa cebulowa z grzankami i żółtym serem
14.zupa serowa z kluseczkami francuskimi

Drugie danie - do wyboru

  1.  roladki schabowe [papryka ,ogórek , ser feta] z sosem koperkowym
  2.  schab faszerowany borowikami z sosem pieczeniowym
  3.  schab po staropolsku z sosem borowikowym 
  4.. rolada ze schabu z sosem pieczeniowym
  5.  pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą
  6.  pierś z kurczaka z ananasem i żurawiną
  7.  pierś z kurczaka z grzybami zapiekana z żółtym serem
  8 . pierś z kurczaka faszerowana szparagami z sosem z musztardy francuskiej
  9 . roladki drobiowe z sosem śmietanowo-szpinakowym
10.  polędwiczki drobiowe w sosie serowo-brokulowym
11.  pieczona pierś z kuczaka faszerowana śliwką  i morelą
12. cordon blue [ pierś zawijana z żółtym serem i szynką panierowana w cornflakes ]
13.  devolaile
14.  polędwiczki wieprzowe w sosie śliwkowym
15.  polędwiczka wieprzowa ze szpinakiem w sosie pomidorowym
16.  polędwiczka wieprzowa z grzybami leśnymi
17.  duet mięsny [ pierś z kurczaka zawijana ze schabem ] z sosem
       szpinakowy
18  polędwiczka wieprzowa faszerowana papryką ,serem ,szynką w cieście francuskim
19. sakiewka drobiowa faszerowana pomidorami pelatti zawijana bekonem
20. stek wołowy z cebulką w czerwonym winie
21. polędwica wołowa z sosem myśliwskim
22. polędwica wołowa faszerowana wiśnią i bekonem z sosem myśliwskim
23. filet drobiowy z polędwiczką wieprzową w sosie kurkowym

24. zrazy wieprzowe z sosem myśliwskim



Do drugiego dania podajemy zestaw surówek

Dania pozostale

3. udka nadziewane
udka pieczone
udka z miodem
pieczona nóżka z jarzynką
eskalopki drobiowe
karkówka w sosie z zielonego pieprzu
karkówka w sosie śmietanowo - jalowcowym
stek wieprzowy z cebulką 
ryba zapiekana pod serową pierzynką
dorsz w cieście piwnym
łosoś pieczony z sosem maślano-cytrynowym

4.  forszmak
placki ziemniaczane z sosem węgierskim
mix pierogowy
schab po polsku z pieczarkami
schab z kurkami
szynka wieprzowa z sosem żurawinowym i pieczonym jabłkiem
Beef strogonov
 
5. żeberka pieczone w kapuście
żeberka w miodzie
szaszłyki drobiowe lub wieprzowe
bigos myśliwski
półmisek mięs różnych grillowanych
polędwiczki drobiowe z bekonem , ryżem i warzywami

6. barszcz z gorącymi pasztecikami
barszcz z krokietem
barszcz z kruchymi babeczkami jarskimi
żurek z jajkiem

Dodatki

ziemniaki gotowane
ziemniaki pieczone , frytki , szyszki , talarki , kulki ziemniaczane
ryż , kasza
kopytka
strucla ziemniaczana

Przystawki

Wędlina

1. Wędlina

Pasztet

Pasztet z kurkami lub borowikami
Pasztet z pistacjami
Pasztetw galaretce żurawinowej
Pasztet wiejski

Śledź – dwa do wyboru

śledź w śmietanie z jabłkiem
śledź po węgiersku
śledź tradycyjny [w oleju z cebulką]
śledź z pieczarkami
śledź w sosie czosnkowy
śledź po szwedzku z rodzynkami
śledż z cynamonem
rolmopsy na sałatce ziemniaczanej
śledź po kaszubsku
 śledź leśny
śledź po wiejsku [ duszona cebula , oliwa , pieprz , ziola ]
śledź po japońsku
śledź po tatarsku
salsa

Dania w galarecie

schab w galarecie ze śliwką , morelą
kieszonki ze schabu z chrzanem
schab z musem borowikowym
galantyna w galarecie
baleron białoruski
kurczak faszerowany
galareta wieprzowa
golonka glazurowana auszpikiem
kaczka faszerowana morelą i pistacjami
kaczka z żurawiną
rapsodia drobiowa

pieczeń rzymska z sosem czosnkowym
 

 

Tymbaliki drobiowe

tymbaliki drobiowe
ozorkowe
z szynką
z ryby
turban szacha

terina z kaczki

terina wieprzowa z królikiem

Jajka

jajka faszerowane [ szynką ,pieczarkami ,tuńczykiem , koperkiem ]
jajka w sosie majonezowo-chrzanowym
jajka w sosie tatarskim
jajka otulone szynką na sałatce jarzynowej
jajka w galarecie
jajka w sosie cytrynowym z oliwkami
jajka z łososiem        
jajka z krewetkami
jajka z szynką parmeńską

jajka z kremowym serkiem z dodatkami

Szparagi w szynce z sosem tatarskim

szparagi w szynce z sosem tatarskim
roladki z łososia
roladki z ciasta francuskiego z łososiem
pierożki francuskie z farszem mięsnym
pierożki francuskie ze szpinakiem
pomidory faszerowane

rolada serowa

rolada szpinakowa z łososiem

Mix warzyw konserwowych

mix warzyw konserwowych
warzywa świeze jak pomidor , ogórek
papryka z serkiem ziołowym

Ryby

ryba po grecku
ryba po królewsku
ryba w sosie pomidorowym
ryba w zalewie octowej
ryba smażona
karp w galarecie

rolada z karpia
ryba w śmietanie
pasztet rybny ze szpinakiem i marchewką
tuńczyk w pomidorze

pulpeciki rybne w occie

Sałatki - trzy do wyboru

  1. grecka
  2. jarzynowa
  3. z makaronem [ kurczak , pieczarki , makaron , ogórek , papryka , majonez ]
  4. królewska [ szynka , ananas , seler , ryż , czerwona fasola , kukurydza , majonez ]
  5. z brokulami [pomidor, jajko, czosnek, sos sałatkowy]
  6. z tuńczykiem [ kapusta pekinska , kukurydza , papryka, tuńczyk , majonez ]
  7. z kurczakiem [kapusta pekińska , cebula czerwona , marchew , ryż  kurczak , sos slodko - pikantny ]
   8. owocowa [ w sezonie letnim ]
   9. capresse [ pomidory z mozarellą i świeżą bazylią ]
10. salatka tysiąca wysp [salata , pomidor , ogórek , papryka , ser mozarella ,  szynka , sos tysiaca wysp ]
11. francuska z makaronem [ makaron , kabanos ,ser żółty ,pomidor ,ogórek , cebula czerwona sos majonezowo-jogurtowy ]
12. szopska [ kapusta pekińska , ogórek , pomidor , paprykaczerwona cebula , ser feta ]
13. kalifornijska [ trzy papryki , szynka ,ser żółty ,kukurydza , natka pietruszki , majonez ]
14. z selera i ananasa [seler , ananas , ogórek konserwowy , jabłko , sos majonezowo – jogurtowy ]
15. serowa [salata lodowa , trzy rodzaje sera , pomidor , oliwki , sos jogurtowy ]
16. salatka z mięsem grillowanym [mięso grill , salata lodowa , ogórek , pomidor , czerwona cebula , fasola czerwona , kukurydza , sos czosnkowy ]
17. hawajska  [kurczak , ryż , ananas , kukurydza , jogurt ]
18. Andaluzja [kapusta pekińska , kurczak smażony , papryka , kukurydza , groszek , cebula ,  majonez ]
19. Uśmiech slonka [ szynka , ser żółty , cebula , kukurydza , groszek , jajko , majonez ]
20. Salatka z prosciutto [ szynka , ser parmezan , oliwki ,pomidor , salata , oliwa ]
21. Sałatka z salami [ salata lodowa , oliwki , pomarańcza , kiwi ,  ser parmezan , salami , oliwa ]
22. Sałatka ziemniaczana z wędzoną szynką [ ziemniaki , ogórek kiszony , cebula , zielony groszek , czosnek , majeranek , podsmażana szynka , majonez ]
23. Sałatka meksykańska z wolowiną [ ryż , wolowina , czerwona fasola , kukurydza , sos koktailowy ]
24. Sałatka z mozzarellą [ salata lodowa , papryka konserwowa , ogórek konserwowy , seler , mozzarella , pestki , sos tysiąca wysp
25. Sałatka z wędzoną makrelą [kapusta pekińska , pomidor , czerwona cebula , jajko , wędzona makrela , sos jogurtowy ]
26. Salatka nicejska [ salata , papryka , pomidor , ogórek ,czerwona cebula , oliwki czarne , tuńczyk , fileciki anchovies , jajko , oliwa z oliwek , ocet winny , ziola]
27. Sałatka woldorf [seler naciowy , jabłka , orzechy , pomarańcza , pestki , sos jogurtowy ]
28. Sałatka z granatem i łososiem [ sałata lodowa , łosoś wędzony granat , pomidor , mozzarella , sos miodowo-balsamiczny ]
29. Sałatka  z grillowanym boczkiem [ ziemniaki , sałata , grillowany boczek , pomidor , jajka w koszulce , sos śmietanowo-musztardowy ]

Pieczywo

Pieczywo

Za dopłatą

paleta serów
befsztyk tatarski
pieczony łosoś
pieczony pstrąg
stól wiejski
fontanna czekoladowa
stół rybny



Dzieci w wieku 4-10 lat pół porcji .
100 osób > cena 145 zł/os.
Poniżej 100 osób cena ulega zmianie

W podanej cenie zawarte jest 6 dań gorących  , 13 przystawek oraz deser lodowy po obiedzie  , owoce  i  napoje zimne oraz gorące jak kawa i herbata , pokrowce na krzesła
Menu ustalamy  2 tyg. przed planowanym przyjęciem.
Prosimy o podanie ostatecznej liczby gości 7 dni przed przyjęciem.