Menu weselne

Dania gorące

Zupy

1. Rosół z makaronem
2. zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą
3. zupa cebulowa na białym winie z tymiankiem
4. zupa pieczarkowa z łazankami
5. krem brokułowy z grzankami lub groszkiem ptysiowym
6. krem z zielonego groszku z prażonymi migdałami
7. krem pomidorowy z kładzioną śmietanką
8. krem z grzybów z grzankami
9. krem z pieczonego selera
10. krem z cukini z grzankami ziołowymi

11.krem cebulowy

12.krem z białych warzyw

13.flaki
 

Drugie danie - do wyboru

  1.  roladki schabowe z ogórkiem kiszonym i musztardą Dijon z kremowym sosem grzybowym
  2.  schab pieczony z warzywami z sosem żurawinowym
  3.  schab po staropolsku z grzybami z sosem pieczeniowym
  4.  schab pieczony w czosnku i majeranku
  5.  schab pieczony marynowany w tymianku obtoczony w czarnuszce
  6 . pierś grillowana nadziewana serem i szpinakiem z sosem z suszonych pomidorów
  7 . pierś faszerowana miętą i fetą
  8.  pierś zapiekana w piecu z mozzarellą z sosem pomidorowym
  9.  pieczona pierś z kurczaka w sosie pomarańczowym
10. cordon blue [ pierś zawijana z żółtym serem i szynką panierowana w cornflakes ]
11.  devolaile
12.  polędwiczki wieprzowe w sosie do wyboru borowikowym , żurawinowym , chrzanowym , orzechowym
13.  roladki drobiowe z szynką  i serem z dodatkiem sosu chrzanowego
14.  roladki z kurczaka z boczkiem i cukinią w sosie marchewkowym
15. kurczak saltinboca( pierś zawinięta w szynkę parmeńską z szałwią i sosem miodowo-winnym )
16. pierś z indyka z sosem porowym

 



Do drugiego dania proponujemy  zestaw surówek lub mix salat z winegretem

Dania pozostale

3. pałki z kurczaka pieczone marynowane w curry z miodem i ziołami
    pieczone udko z dynią i świezym rozmarynem
    ryba zapiekana z mozzarellą  i pomidorem z sosem ziołowym
    karkówka pieczona w sosie musztardowym
    karczek pieczony z sosem kurkowym
    dorsz z sosem limonkowym ,  risotto i ratatuille warzywnym


4.  forszmak
     zupa gulaszowa z kluskiem na parze
     schab po polsku z pieczarkami
      krem pomidorowy z indykiem curry i tortilla chips
     szynka wieprzowa z sosem żurawinowym i pieczonym jabłkiem
     

 
5. żeberka w miodzie z korzennymi przyprawami
    boczek pieczony w czosnku
    szaszłyki drobiowe lub wieprzowe
    bigos myśliwski
    półmisek mięs różnych grillowanych
    polędwiczki drobiowe z bekonem , ryżem i warzywami

6. barszcz z gorącymi pasztecikami
    kapuśniak z kiełbasą
    żurek po staropolsku z jajkiem

Dodatki

ziemniaki gotowane
ziemniaki opiekane z masłem i tymiankiem
puree ziemniaczane z musztardą , puree marczewkowe , puree z selera

kopytka , kluski śląskie , kasza bulgur , maslana kasza gryczana
 

Przystawki

Wędlina

1.  półmisek mięs pieczonych

Pasztet

Pasztet z kurkami podany  z sosem musztardowo- miodowym

Pasztet z żurawiną

Pasztet wiejski

Śledź – dwa do wyboru


śledź po węgiersku z suszoną śliwką i czerwonym winem
śledź tradycyjny [w oleju z cebulką]
śledź w sosie chrzanowym
śledź w sosie musztardowym
śledź z pieczoną cebulką w tymianku
śledź w pomidorach z rodzynkami
śledź po kaszubsku
śledź po wiejsku [ duszona cebula , oliwa , pieprz , ziola ]
 

Dania w galarecie

schab w galarecie ze śliwką , morelą
kieszonki ze schabu z chrzanem
schab w galarecie z brzoskwinia
rolada z kurczaka z czosnkiem i majerankiem
galareta wieprzowa w cieście francuskim z sosem tatarskim
rolada z kaczki z pistacjami  i sosem żurawinowo- cynamonowym

 


 

 

Tymbaliki

tymbaliki drobiowe z jajkiem i zielonym groszkiem
tymbaliki z pieczonego mięsa z sosem chrzanowym

 

Jajka

jajka faszerowane pastą z tunczyka
jajka faszerowane łososiem z serkiem śmietankowym
jajka w sosie tatarskim
jajka faszerowane szpinakiem i riccottą
jajka w sosie cytrynowym z oliwkami
jajka  faszerowane szynką i musztardą francuską  
jajka z szynką parmeńską

Szparagi i inne

polędwiczki drobiowe w cieście naleśnikowym z sosem tysiąca wysp
roladki z łososia z kremowym serkiem z suszonymi pomidorami 
tortilla z kurczakiem , warzywami i serkiem koperkowym
rolada szpinakowa z łososiem
roladki z szynki z rucolą  i suszonymi omidorami
focaccia z żółtym serem i pesto bazyliowym

carpaccio z gruszki marynowanej i sera pleśniowego

Mix warzyw konserwowych

mix warzyw konserwowych
warzywa świeze jak pomidor , ogórek
 

Ryby

ryba po grecku
ryba po królewsku
ryba w sosie pomidorowym
deska ryb wędzonych
pstrąg w galarecie

Sałatki - trzy do wyboru

  1 .sałatka  grecka z vinegretem ziołowym
  2. sałatka z warzyw jesiennych tzw.jarzynowa
  3. sałatka z brokułami ( brokuł , kalafior , pomidor , jajko , sos czosnkowy )
  4. sałatka z kurczakiem ( mix sałat , kurczak grillowany , ser brie , gruszka marynowana , cukinia grillowana  , sos miodowo- musztardowy )
  5. capresse ( pomidory z mozzarellą  , oliwkami i świeżą bazylią )
  6. sałatka cezar (sałata rzymska , pomidorki cherry ,,ogórek , kurczak , grzanki ziołowe , sos a'la cezar )
  7. sałatka z selera naciowego ( kurczak , seler naciowy , koperek , żurawina suszona , sos majonezowy )
  8. sałatka z kurczakiem smażonym w czosnku ( seler korzeń konserwowy , kukurydza , ananas , majonez )
  9. salatka tysiąca wysp [salata , pomidor , ogórek , papryka , ser mozarella ,  szynka , sos tysiaca wysp ]
10. francuska z makaronem [ makaron , kabanos ,ser żółty ,pomidor ,ogórek , cebula czerwona sos majonezowo-jogurtowy ]
11. sałatka z ryżem i kurczakiem ( ryż , sałata lodowa , kurczak grillowany , pieczarki , ananas , ogórek , majonez )
12. sałatyka z wędzonym łososiem ( mix sałat , ogórek , papryka czerwona ,pomidorki cherry , kapary , jajko , sos cytrynowo - ziołowy z jogurtem naturalnym )
13. salatka z mięsem grillowanym ( mięso grill , salata lodowa , ogórek , pomidor , czerwona cebula , fasola czerwona , kukurydza , sos czosnkowy )
14. sałatka Parma (ruccola , szynka parmeńska , mozzarella kula , mięta , sos pomarańczowy )
15. sałatka z marynowanym burakiem ( ruccola , roszponka, burak marynowany , ser kozi , winogrono , oliwa , krem balsamico )
16. Sałatka ziemniaczana z wędzoną szynką [ ziemniaki , ogórek kiszony , cebula , zielony groszek , czosnek , majeranek , podsmażana szynka , majonez ] 
17.. Salatka nicejska [ salata , papryka , pomidor , ogórek ,czerwona cebula , oliwki czarne , tuńczyk , fileciki anchovies , jajko , oliwa z oliwek , ocet winny , ziola]
18.. Sałatka woldorf [seler naciowy , jabłka , orzechy , pomarańcza , pestki , sos jogurtowy ]
19. Sałatka z granatem i łososiem [ sałata lodowa , łosoś wędzony granat , pomidor , mozzarella , sos miodowo-balsamiczny ]
 

Pieczywo

Pieczywo

Za dopłatą

Dania gorące:

1. policzki wołowe w sosie własnym

2. łosos pieczony z sosem koperkowym

3. łosoś grillowany z sosem limonkowo- kaparowym

4. beef strogonoff

Przystawki :

1.deska serów

2.tatar wołowy

3.tatar z łososia


stól wiejski
sushi
stół rybny

 

 W ofercie również :

dmuchaniec zjeżdżalnia dla dzieci - 200 zł / 2h

napis LOVE  200 zł

 



Dzieci w wieku 4-10 lat pół porcji .
100 osób > cena  od 160 zł/os.
Poniżej 100 osób cena ulega zmianie

W podanej cenie zawarte jest 6 dań gorących  , 13 przystawek oraz deser lodowy po obiedzie  , owoce  i  napoje zimne oraz gorące jak kawa i herbata , pokrowce na krzesła
Menu ustalamy  2 tyg. przed planowanym przyjęciem.
Prosimy o podanie ostatecznej liczby gości 7 dni przed przyjęciem.